Oude Ebbingestraat 60
9712 HL Groningen

Telefoon (050) 318 73 84

E-Mail info@okaphone.nl
Web https://www.okaphone.nl/

Kolom speaker (Atlas Compact Mk V)

ATLASCOMPACTMKV
Bestellen

Visaton

Artikelcode ATLASCOMPACTMKV

Per 2
€ 2.599,00

incl. 21% BTW

Te bestellen.
Leverbaar.
  • Vermogen (rms) 200 W info
  • Impedantie 8 Ω
  • Frequentie 25 … 30000 Hz info

De 5de generatie van VISATON's klassieke ATLAS COMPACT serie bevindt zich in het mid en hoog segment en vergelijkt zich met de systemen zoals genoemd zijn bij de eerste versie van de ATLAS COMPACT. Wederom worden de DSM25FFL-8Ohm en DSM50FFl-8ohm dome luidsprekers gebruikt. Het mid/laag frequentie bereik wordt verzorgt door de AL170-8ohm. Wat nieuw is in de Mk V is het gebruik van de TIW300-8ohm woofer voor het laag.

Ook de cross-over is geheel onder handen genomen. De scheidingsfrequentie tussen de woofer voor het laag en de mid/laag speaker is op 220Hz ingesteld. Dankzij deze relatief gezien lage scheidings frequentie is de bas behoorlijk krachtig tussen de 50 en 100Hz. Dit gaat echter samen met een verlaging in impedantie rond deze frequenties. Voor de verlaagde impedantie in de woofer is in het filter een impedantie verhoging geplaatst (27mH ferriet kern spoel en 330uF Bipolaire Elco) welke de lage impedantie curve voorkomt. Dit heeft ook als effect dat rond de 80Hz het volume met 3dB wordt verlaagd. Dit is een groot voordeel voor ruimte waar dankzij resonantie in de ruimte het volume van de bas behoorlijk wordt verhoogd. Echter, als het volume belangrijker is en een lage nominale impedantie van 4ohm gewenst is, kan de impedantie compensatie simpel gedeactiveerd worden en geeft de Mk V een hogere frequentie karakteristiek. Op deze manier heeft de ATLAS COMPACT Mk V een tastbaar voordeel in die zin dat de bas output kan worden aangepast aan de ruimte.

De brede, scheve kromming in het bovenste deel van de klankkast geeft deze speakerkast een dunnere verschijning terwijl gelijktijdig de reflectie in het gevoelige mid/hoog bereik wordt voorkomen.

De ATLAS COMPACT Mk V is een erg dynamische speaker met krachtige bas weergave maar zonder dat deze wollig gaat klinken. Verdere eigenschappen zijn absoluut neutrale stem reproductie en kristal helder hoog zonder scherpe randjes.


Mastodon
Instagram